Pagina's

dinsdag 18 januari 2011

Weight watchers deel 1

Ik begin aan een nieuw 'hoofdsstuk' in m'n drukbezette leven : weight watchers.
Ik had een paar posts geleden verteld dat ik er nu iets aan ga doen aan die extra kilootjes die er de laatste tijd waren bijgekomen.
Ik heb in het verleden al 1x op m'n levensstijl gelet via weight watchers maar op 'onszelf'. Dus we gingen niet naar de bijeenkomsten en lieten ons dus niet wegen, maar we hadden wel een boodschappenlijst met hoeveel punten elk voedingsmiddel was. Daarmee was ik toch zo'n 5kg kwijt.
Met in september op reis te gaan (Turkije, All-Inclusive) kan je moeilijk al dat lekkers laten liggen, toch?!
Zo ben ik 5kg bijgekomen maar ook omdat ik geen sport meer doe de laatste tijd.


Vorige week dinsdag zijn wij( ik en mijn mama) naar de weight watchers-bijeenkomst gegaan in onze stad omdat de nieuwe inschrijvingen begonnen. M'n mama heeft zich vorige week al ingeschreven en ik pas vandaag, maar ik deed wel al zo goed mogelijk mee met haar.
Op 1 week ben ik dan ook maar liefst 900gram verloren :).


Ondertussen heeft de weight watchers een nieuw systeem: de points worden vervangen door 'pro points' en je hebt per week nog eens extra 'vrije points'.
Praktisch iedereen krijgt per dag 29 pro points voorgeschoteld. Ik krijg nog eens 35 vrije points.


To the point: ik wil met 9kg minder door het leven gaan. Dit lijkt misschien erg veel maar met 7kg ben ik waarschijnlijk ook al tevreden. Ik plaats er nu een getal op omdat ik niet 100% een zicht heb op hoe ik eruit zal zien als ik die werkelijk kwijt ben. Als ik minder kilo's hebt kwijtgeraakt en ik zie eruit zoals ik wil, des te beter.
Heel wat mensen zeggen dat ik er goed uitzie en dat het absoluut niet nodig is dat ik moet afvallen maar ik voel mezelf niet goed in m'n vel zitten zoals ik nu ben. Ik doe het voor mezelf want nu ik nog jong ben, geraken ze er makkelijker af dan binnen 30jaar.

Ik heb natuurlijk een paar dingen waar ik het natuurlijk moeilijk mee heb waaronder:
-per dag 1,5l per dag drinken.
 Het hoeft daarom niet allemaal uit te water bestaan, het mag ook koffie, thee of ongezoete dranken zijn. Helaas lust ik al geen koffie of thee dus zal ik het maar met water en ongezoete dranken moeten doen. Met m'n werk is het niet gemakkelijk om een fles water bij me te houden en dus regelmatig te drinken maar ik heb deze week telkens een liter water kunnen drinken.

-tussendoortjes/snacks
Meestal is het na het avondeten. Dan heb je net genoeg gegeten (dus niet over-eten) maar dan is het puur uit 'de goesting' dat je iets tussen je tanden wilt steken.
Dit is het moeilijkste van allemaal. Want het is dus ook niet goed om 's avonds nog veel binnen te smokkelen natuurlijk.

I'll keep you posted ;-)
Photobucket

2 opmerkingen:

Ellen zei

Ik doe mee, wil ook een paar kilootjes kwijt!

Nicky zei

Het lukt me redelijk om aan m'n 29pro points te houden maar soms weet ik niet goed wat ik precies moet aanrekenen van punten. Dit heb ik dan vooral bij m'n warme maaltijden.
Aan de lesgeefster kan je dit precies moeilijk vragen want het is enkel haar les en dan meteen gedaan :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Copyrighted by Mariposax3 2009-2010
Contact me : mariposax3@live.be